Nippon Gases behaalt Platinum EcoVadis Medaille

21/09/2023
Madrid
Persbericht
Nippon Gases erkent voor inzet voor ESG doelstellingen (Environmental, Social en Governance)

Nippon Gases, het Europese bedrijf van Nippon Sanso Holdings Corporation, is bekroond met de platina medaille in de EcoVadis duurzaamheidsranglijst. Deze erkenning onderstreept de niet aflatende toewijding van Nippon Gases aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Na twee opeenvolgende jaren de gouden medaille te hebben behaald, is het bedrijf nu opgeklommen naar de hoogste erkenning in de ranglijst.

 

EcoVadis, een gerenommeerde instantie die de duurzaamheid van bedrijven beoordeelt, evalueert bedrijven op vier belangrijke gebieden: Milieu, Ethiek, Mensen- en arbeidsrechten en Duurzame inkoop. In dit boekjaar heeft Nippon Gases aanzienlijke verbeteringen laten zien op belangrijke gebieden, met name op het gebied van arbeids- en mensenrechten en duurzaam inkopen, terwijl het de hoogste score behield voor milieu en klimaatverandering. Door deze vooruitgang behoort Nippon Gases nu tot de top 1% van bedrijven binnen zijn branchecategorie.

 

Deze uitzonderlijke prestatie is een weerspiegeling van de inzet van Nippon Gases om positieve verandering teweeg te brengen op het gebied van klimaatactie, diversiteit en inclusie, het welzijn van werknemers (met de nadruk op veiligheid als topprioriteit) en ethische en mensenrechten.

 

Joaquin González-Blas, Energy & Sustainability Director Europe, zei: "Deze medaille vertegenwoordigt de dagelijkse toewijding en onwrikbare inzet voor duurzaamheid, een topprioriteit voor ons. Het behalen van de hoogste score in de Sustainability Ranking voedt alleen maar onze motivatie voor het gemeenschappelijke doel van een duurzamere toekomst."



Het behalen van de platina status door Nippon Gases laat zien dat het bedrijf zich inzet voor voortdurende verbetering door een sleutelrol te spelen in het vormgeven van een duurzame toekomst voor iedereen.

Voor meer informatie over Nippon Gases’ lange termijn visie op duurzaamheid, doelen en om het hele rapport te bekijken, ga naar nippongases.com/sustainability-report.

Over EcoVadis

EcoVadis is een toonaangevende leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen en -informatie, die een wereldwijd netwerk van meer dan 75.000 beoordeelde bedrijven creëert en bedrijven helpt hun MVO-prestaties te verbeteren. De methodologie van EcoVadis certificeert de inzet van bedrijven voor duurzame ontwikkeling door analyse van vier hoofdgebieden: Milieu, Ethiek, Mensen- en arbeidsrechten en Duurzame inkoop. Deze beoordeling is ook gebaseerd op internationale standaarden voor duurzame ontwikkeling, zoals het Global Compact van de Verenigde Naties, ISO 26000 of het Global Reporting Initiative (GRI).