Nippon Gases steunt Stichting ELLIS Alicante

08/02/2024
Madrid
Persbericht
Nippon Gases doneert aan ELLIS Alicante ter ondersteuning van onderzoek en innovatie op het gebied van artificiële intelligentie (AI) in Europa

Nippon Gases, de Europese tak van Nippon Sanso Holdings Corporation, leider in de sector industriële, medische en halfgeleidergassen, kondigt aan de ELLIS Alicante Foundation te steunen. Het bedrijf heeft een donatie gedaan aan de non-profitorganisatie die onderzoek en innovatie bevordert op het gebied van verantwoorde artificiële intelligentie (AI) voor sociaal welzijn in Europa.

ELLIS Alicante maakt deel uit van ELLIS, het Europese netwerk voor uitmuntendheid op het gebied van AI, dat talent, samenwerking en kennisuitwisseling tussen de toonaangevende onderzoekscentra en bedrijven in de sector stimuleert. Artifciële intelligentie is een sleuteltechnologie voor de toekomst, die oplossingen biedt voor de grote sociale, economische en ecologische uitdagingen waar de wereld voor staat. 

Deze bijdrage bevestigt de voortdurende toewijding van Nippon Gases aan het bevorderen van duurzame ontwikkeling binnen de Europese industriële sector en het stimuleren van digitale transformatie binnen bedrijven en de samenleving. Het bedrijf is trots op zijn rol in het bevorderen van artificiële intelligentie in Europa en vindt voldoening in zijn zinvolle bijdrage aan deze vooruitgang. 

"Door middel van deze donatie wil Nippon Gases de ontwikkeling van artificiële intelligentie in Europa ondersteunen met de waarden van onze samenleving, bijdragen aan de bevordering van gendergelijkheid in de sector en een veilige vooruitgang in de digitalisering van onze industrie", aldus Eduardo Gil, president van Nippon Gases.

"Wij zijn ervan overtuigd dat artificiële intelligentie een fundamenteel hulpmiddel is om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren en nieuwe zakelijke kansen te genereren. Daarom willen we Fundación ELLIS Alicante steunen, die essentieel werk verricht om het Europese ecosysteem van artificiële intelligentie te bevorderen en talent op dit gebied aan te trekken en te behouden".

 

Nuria Oliver, medeoprichter en wetenschappelijk directeur van ELLIS Alicante, bedankte Nippon Gases voor hun gebaar en benadrukte het belang van de steun van de particuliere sector: 

"ELLIS Alicante is verheugd om deze samenwerking met Nippon Gases te formaliseren. Namens de Stichting wil ik mijn oprechte dank uitspreken voor hun genereuze steun. Hun toewijding om meer genderdiversiteit in engineering te stimuleren is volledig in lijn met onze waarden en onze acties om diverse teams te bouwen en een genderperspectief in AI-onderzoek te brengen. Bovendien is de toewijding van Nippon Gases om ons onderzoek naar verantwoorde AI voor sociaal welzijn te ondersteunen niet alleen een stimulans voor onze missie, maar ik weet zeker dat het ook als inspiratie zal dienen voor anderen. Ik kijk uit naar vele jaren van gezamenlijk werk om met behulp van AI een meer inclusieve en duurzame toekomst te realiseren."

 

De ondertekening van dit partnerschap tussen het bedrijf en de stichting vond plaats op het hoofdkantoor van Fundación ELLIS Alicante in Alicante, met Eduardo Gil en Nuria Oliver, naast César Callejo en Astrid Nilsen - respectievelijk CIO en Talent Director Europe bij Nippon Gases.

Door ELLIS Alicante te steunen, draagt Nippon Gases bij aan de ethische ontwikkeling van artificiële intelligentie en garandeert het een veilige toekomst voor al haar belanghebbenden. 

Over Fundación ELLIS Alicante

ELLIS Alicante is een non-profit onderzoeksstichting die zich richt op ethische en verantwoorde Artificiële Intelligentie (IA) voor maatschappelijk welzijn. Vandaar dat het ook bekend staat als het Instituut voor Mensgerichte AI. ELLIS Alicante wil een internationale referentie zijn in AI-onderzoek door en voor mensen, door zich te richten op drie gebieden van fundamenteel onderzoek op het snijvlak tussen mens en AI: 1) AI die ons begrijpt; 2) AI die met ons interageert; 3) AI die we vertrouwen. 

ELLIS Alicante maakt deel uit van het Europese expertisenetwerk op het gebied van artificiële intelligentie ELLIS (European Laboratory for Learning and Intelligent Systems - www.ellis.eu) en is de enige ELLIS-eenheid die zich uitsluitend op dit gebied richt. ELLIS Alicante is de enige ELLIS-eenheid die vanuit het niets is opgericht, met de geest van een wetenschappelijke startup. Het werk van de stichting heeft belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de 500k XPRIZE Pandemic Response Challenge van Cognizant (2021) en de Social Innovation Award (2022).

Over Nippon Gases

Nippon Gases, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van industriële en medische gassen in Europa, maakt deel uit van de Nippon Sanso Holdings Corporation, die meer dan 100 jaar ervaring heeft en ook een belangrijke aanwezigheid heeft in Japan, Zuidoost-Azië, Australië, de Verenigde Staten en Canada, en wereldwijd actief is in meer dan 30 landen met meer dan 20.000 werknemers. Met onze aanwezigheid in Europa zijn we een toonaangevend bedrijf met meer dan 3.200 werknemers, waarvan 27% vrouwen, dat momenteel actief is in 13 landen en meer dan 150.000 klanten bedient. Veiligheid, prioriteit nummer één in ons bedrijf, wordt voortdurend verbeterd door het zoeken naar risicofactoren en gedragingen en het naleven van onze veiligheidsprincipes door al onze werknemers. De toewijding van Nippon Gases aan onze klanten, werknemers en medewerkers en aan de gemeenschappen waarin we actief zijn, weerspiegelt onze toewijding aan het milieu en duurzaamheid. Samen zijn we "The Gas Professionals" en we hebben allemaal hetzelfde doel: "Het leven verbeteren door middel van gastechnologie".