Nippon Gases en Sarralle: 's werelds eerste groene voorverwarmingsstation voor gietpannen op waterstof

27/07/2023
Persbericht
Madrid, juli 2023
Nippon Gases en Sarralle lanceren 's werelds eerste groene voorverwarmingsstation voor gietpannen op waterstof bij ArcelorMittal Sestao

Als belangrijke speler die bedrijven helpt de uitdagingen van decarbonisatie en duurzaamheid aan te gaan, heeft Nippon Gases, de Europese dochteronderneming van Nippon Sanso Holdings Corporation, in samenwerking met Sarralle, ArcelorMittal Sestao voorzien van ultramoderne technologie voor het gebruik van groene waterstof in het staalproductieproces - met de lancering van 's werelds eerste panvoorverwarmingsinstallatie die volledig op groene waterstof kan werken, zonder CO2-uitstoot.

 

Deze mijlpaal, samen met andere innovaties en technologieën, zal de Sestao staalfabriek in staat stellen een belangrijke stap te zetten in de richting van zijn doel om de eerste ter wereld te zijn met geen koolstofuitstoot in het hele productieproces in 2025.

 

Het doel van dit project was om de werking van de bestaande gietpan voorverwarming te verbeteren en het aardgas als brandstof te vervangen door groene waterstof, waardoor de CO2-uitstoot tot een minimum wordt beperkt. De resultaten tonen aan dat alle gebruikelijke vereiste temperaturen worden bereikt wanneer de gietpan wordt voorverwarmd met 100% groene waterstof als brandstof, waarbij langzame en snelle verwarmingsstijgingen mogelijk zijn, een homogene panverwarming/droging wordt bereikt, de interne en externe temperaturen binnen het verwachte bereik tussen de boven- en onderkant van de gietpan liggen en de vereiste temperaturen voor het gieten worden bereikt.

 

De debietmetingen hebben het geschatte waterstofverbruik bevestigd en er is geen negatieve invloed op het vuurvaste materiaal waargenomen. De inspectie van de gietpannen die hebben gewerkt na het opwarmen/drogen met 100% groene waterstof bevestigen de positieve resultaten.

 

De ontwikkeling van groene waterstof, een brandstof uit hernieuwbare bronnen, is al een realiteit. Deze technologie wordt beschouwd als de sleutel tot een duurzame decarbonisatie en is daarom al een strategische investering op Europees niveau. De groene waterstof die geleverd wordt voor deze panverwarmer in ArcelorMittal Sestao is afkomstig van de Nippon Gases-fabriek in Hernani (Gipuzkoa) en wordt geproduceerd uit hernieuwbare energie.

 

Op weg naar het bereiken van de decarbonisatiedoelstellingen toont het project aan dat het nieuwe waterstof-zuurstofverbrandingssysteem in staat is om de gebruikelijke ladervoorverwarming te reproduceren, maar dat het kan werken zonder CO2-uitstoot en met een beter brandstofrendement dan bij de standaard verbranding op aardgas en lucht.

 

 

Over Sarralle

Sarralle, een bedrijf dat in 1965 werd opgericht in Azpeitia (Gipuzkoa), is toonaangevend op het gebied van industriële engineering in de sectoren Milieu, Energie en IJzer en Staal. Sarralle is een innovatief ontwerp-, engineering-, productie- en installatiebedrijf met meer dan 700 hooggekwalificeerde en multiculturele werknemers in meer dan 9 landen wereldwijd. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van ontwerp, engineering, productie, assemblage en inbedrijfstelling van apparatuur en faciliteiten voor deze sectoren over de hele wereld via 5 business lines: Staalsmelterijen, Walserijen, Verwerkingslijnen, Milieu en Energie en Werkplaatsen en Opslagsystemen.

 

Over Nippon Gases

Nippon Gases, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van industriële en medische gassen in Europa, maakt deel uit van de Nippon Sanso Holdings Corporation, die kan bogen op meer dan 100 jaar ervaring en tevens een belangrijke aanwezigheid heeft in Japan, Zuidoost-Azië, Australië, de Verenigde Staten en Canada, en wereldwijd actief is in 32 landen met meer dan 19.000 werknemers. Met onze aanwezigheid in Europa zijn we een toonaangevend bedrijf met meer dan 3.000 werknemers, waarvan 27% vrouwen, dat momenteel actief is in 13 landen en meer dan 150.000 klanten bedient. Veiligheid, prioriteit nummer één in ons bedrijf, wordt voortdurend verbeterd door het zoeken naar risicofactoren en gedrag en de naleving van onze veiligheidsprincipes door al onze werknemers. De toewijding van Nippon Gases aan onze klanten, werknemers en medewerkers en aan de gemeenschappen waarin we actief zijn, weerspiegelt onze toewijding aan het milieu en duurzaamheid. Samen zijn we "The Gas Professionals" en we hebben allemaal hetzelfde doel: "Making life better through gas technology".