TWINGHY Project: Het bevorderen van het koolstofvrij maken van de staalindustrie

31/08/2023
Persbericht
Madrid, augustus 2023
Nippon Gases draagt bij aan het TWINGHY-project om processen koolstofvrij te maken en de energie-efficiëntie in de staalindustrie te verbeteren

Nippon Gases levert dankzij zijn geavanceerde gastechnologie een belangrijke bijdrage aan het TWINGHY-project. Het project wordt gefinancierd door het Research Fund for Coal and Steel (RFCS) en beoogt een revolutie teweeg te brengen in het herverhittingsproces bij staalproductie door het gebruik van hybride branders en digitale twin-technologie.

Door geleidelijk aardgas, de belangrijkste bron van CO2-uitstoot, te vervangen door waterstof (H2) naast zuurstof (O2), probeert het project het opwarmproces koolstofvrij te maken en tegelijkertijd de energie-efficiëntie te verbeteren en de uitstoot laag te houden. De rol van Nippon Gases richt zich op de ontwikkeling en installatie van innovatieve Oxy-Natural Gas/Hydrogen branders in een operationele demonstratieoven voor herverhitting op industriële schaal.


Doelstellingen TWINGHY-project
Het TWINGHY-project heeft ambitieuze doelstellingen die gericht zijn op het demonstreren van nieuwe manieren om hybride Oxy-NG/H2-branders in herverhittingsovens te gebruiken, te controleren en te besturen.

Daartoe zullen twee soorten branders worden ontwikkeld: een op basis van luchtverbranding en een op basis van oxy-verbranding. Het project zal deze branders integreren in een operationele demonstrator van een herverhittingsoven op industriële schaal, waardoor de prestaties en de impact op de decarbonisatie-inspanningen kunnen worden geëvalueerd. Het project omvat ook de ontwikkeling en toepassing van een digital twin-methodologie om het proces te bewaken en te optimaliseren, samen met de creatie en validatie van een op fysica gebaseerd model.

 

Synergetische groene en digitale transities
De succesvolle implementatie van TWINGHY zal bijdragen aan de synergetische groene en digitale transities binnen de staalindustrie, in lijn met de doelstellingen van het initiatief Carbon Neutral World van NSHD. Door gebruik te maken van de innovatieve hybride branders en digitale twin-technologie, kunnen aanzienlijke verminderingen in CO2-uitstoot worden bereikt, wat zorgt voor een duurzamer en milieuvriendelijker staalproductieproces.



Voordelen van de TWINGHY oplossing
De TWINGHY-oplossing is ontworpen om te kunnen worden aangepast aan bestaande ovens in de staalindustrie met een lange levensduur, waardoor de oven niet volledig hoeft te worden vervangen en waardevolle hulpbronnen worden bespaard. Bovendien zullen de geavanceerde digitale hulpmiddelen een soepele overgang vergemakkelijken, waardoor onderbrekingen van de productie tot een minimum worden beperkt en waterstof efficiënt en effectief kan worden ingezet als vervanger van aardgas.

De betrokkenheid van Nippon Gases bij het TWINGHY-project onderstreept de inzet van het bedrijf om de staalindustrie koolstofvrij te maken. De integratie van haar technologieën biedt een veelbelovende oplossing die de staalindustrie een stap dichter zal brengen bij het bereiken van haar doelstelling van netto nul emissies in 2050.